Güvenlik kameralarının artık hepsi gece görüş özelliğine sahip olarak üretilmektedir. Farklı teknolojilerde ve farklı gece görüş mesafelerinde üretilen bu kameraların arasındaki farkları ortaya çıkaran bazı unsurlar bulunmaktadır.
Kızılötesi (IR) moduna geçiş aralığı, Renkli gece görüş, IR modu ve LUX değeri bu unsurlardan bazılarıdır.
Bu saydığımız teknik unsurlar kamera seçimi yaparken çok fazla öneme sahip değillerdir ancak ev veya işyerine kamera taktırmak isteyen kullanıcılar için en önemli unsur; gece görüş mesafesidir.

Gece Görüş Mesafesi Seçimi

30 Metre mesafeden 250 metre mesafeye kadar gece görüş sağlayan kameralar mevcuttur. Güvenlik kamerası taktırmak isteyen kullanıcıların neye göre mesafe seçimine karar verecekleri ise kameranın takılacağı ortama bağlıdır.
Kameranın takılacağı ortamda gece saatlerinde veya karanlıkta ne kadar uzaktaki cisimleri aydınlatıp kayıt altına almak istediğiniz bu sorunun cevabıdır.
Ev, ofis, villa gibi daha dar alanlara kamera montajı yaptırmak isteyen kullanıcıların çoğunlukla 30-50 metre aydınlatma sağlayan kameraları tercih etmekteler.
Fabrika veya mimari proje sahaları gibi çok daha geniş alanları gece aydınlatma için daha yüksek mesafeli IR teknolojileri kullanılmaktadır. Bu gibi alanlarda projenin durumuna göre Guvenlikseti.com uzmanları tarafından karar verilerek müdahale edilmesi en uygun çözüm olacaktır.

Gece görüş için LUX değeri

Güvenlik kamerası seçme aşamasında LUX değeri önemli bir maddedir. Bazı kameralar düşük bir LUX derecesine sahip olduklarını teknik özelliklerde belirtirler. Bu durumda kullanıcının yapması gereken şey bu sonucun hangi deklanşör hızında elde edildiğini kontrol etmektir. Düşük bir LUX değeri en iyi seçimdir ancak bunu etkileyen en önemli faktör deklanşör hızıdır.

Kızılötesi (IR) moduna geçiş aralığı

Kullanıcının kızılötesi (IR) modu geçiş noktasını manuel olarak ayarlamasına imkan sağlayan kameralar daha esnek çözümler sunmaktadır. Çoğu güvenlik kamerası kızılötesi modunda 5 ile 10 LUX arasında otomatik olarak geçerken, bazı kullanıcılar karanlık seviyenin çok arttığı gece geç saatlere kadar renkli modda devam etmeyi tercih edebilirler. Manuel olarak LUX geçiş aralığını ayarlama imkanı size daha fazla esneklik sağlar.

Renkli gece görüş modu

Renkli modda kameranın düşük ışık performansını optimize etmek için kullanıcının yapabileceği belirli ayarlar vardır. Bunlardan bazıları arka ışık telafisi (BLC), P-iris kontrolü, pozlama değeri (EV), otomatik kazanç kontrolü (AGC) ve dijital parazit azaltmadır. Bu ayarlar çoğunlukla son kullanıcı için default olarak ayarlanmış olsa da, kullanıcılar kendi ortamlarına göre istenen sonucu elde edebilmek için bu ayarları manuel olarak değiştirebilirler. Ayrıca gece yapılacak bir izleme için deklanşör hızı 1/30 veya 1/25’te tutulmalıdır. Hızın daha yavaş olması, bulanıklıklara yol açar ve görüntü kalitesini düşürür.

Guvenlikseti.com'da ihtiyacınız olan veya projeniz için gerekli olan tüm güvenlik kamerası çözümlerini ve teknolojilerini bulabilirsiniz.
Neye ihtiyacınız olduğuna karar veremiyorsanız Guvenlikseti.com uzmanlarına danışabilirsiniz. Uzman satış temsilcilerimize veya Teknik destek ekibimize ulaşmak için iletişim sayfasını ziyaret edebilirsiniz.