İş Yeri Hırsız Alarm Sistemleri

İş yerleri için uygun olan alarm sistemlerini inceleyeceğimiz bu yazı ile iş yerinize alarm kurulumu yaptırırken dikkat etmeniz gereken unsurları öğrenebileceksiniz. En küçük işletmelerden, en büyük şirketlere veya fabrikalara kadar tüm iş yerleri hırsızlar için iştah kabartan yerlerdir.İş yeri içinde bulunan ticari mallar, ürünler, nakit değerler veya mali değeri olan evrakların tutulduğu para kasaları yada değerli demirbaşlar;
Tüm bu etkenler hırsızlar için iş yerlerini bir numaralı hedef haline getirmektedir.
Hırsızlar kadar önemli başka bir konu ise; iş yerinde meydana gelebilecek istenmeyen olayları engellemek veya bu olaylardan en az kayıpla kurtulabilmektir. Örneğin sermayenizi oluşturan depodaki ürünlerin başına gelebilecek kötü durumlar; yangın, su basması gibi durumları engellemenin az maliyetli yollarından biri iş yerinde alarm sistemi kullanmaktır.

iş yerime alarm kurdurmak istiyorum yazımızı 2 başlık altında inceleyelim:

İş yerinizde veya depolarınızda bulunan ticari ürünlerin, nakit ve değerli evrakları tuttuğunuz kasanın veya demirbaşların hırsızlardan korunması için elektronik hırsız alarm sistemi en kesin ve ekonomik çözümdür. alarm sistemleri bir çok farklı kötü durum senaryosuna karşı geliştirilmiş sensör ve dedektörlerle yaşanması muhtemel kötü olayları size bildirebilir. Çoğu zaman olaylar meydana gelmeden veya geldiği anda algılar ve size veya ilgili güvenlik birimlerine bilgi aktarır.

İş yerindeki hırsızlık olayları için en çok kullanılan sensör ve dedektörler

Hareket sensörü (PIR Dedektör): İş yerinizin kapalı olduğu saatlerde hareketin kesinlikle olmaması gerektiği alanlarda herhangi hareket algılandığında bu sensörler bunu farkeder ve alarm sistemini aktif eder.
Teşebbüs edilen hırsızlık olayı henüz gerçekleşmeden müdehale şansı yaratmaktadır. Kablolu hareket sensörlerini ve kablosuz hareket sensörlerini bu linkten inceleyebilirsiniz:
Hırsız Alarm Dedektörleri

Manyetik kontaklar: Açılmaması gereken kapı, pencere, dolap gibi alanların izinsiz açılmasını engellemek için kullanılan manyetik kontaklar kablolu ve kablosuz kullanım seçenekleri sunmaktadır.
Kepenk tipi manyetik kontaklar ile dışardan gelebilecek hırsız tehditlerine karşı koruma sağlanmaktadır.
Manyetik Kontaklar

Sirenler: Hareket algıyacısı sensörler, duman dedektörü veya manyetik kontaklardan gelen sinyaller doğrultusunda tetiklenen alarm paneli sirenleri aktifleştirir ve sirenin çıkardığı ses ile 500MT'ye kadar alanda duyulmasını sağlar. İstenmeyen olaylar henüz gerçekleşmeden veya gerçekleşmeye başladı anda sesli uyarı sağlayan hırsız alarm paneli erken müdehale şansı yaratmaktadır.
Hırsız alarm sirenlerinin bir başka özelliği ise yüksek desibel sesi ile hırsızlar için caydırıcı olmasıdır.
Hırsız Alarm Sirenleri

Hırsız alarm sistemlerinde en çok tercih edilen markalar

Fonri Alarm Paradox Alarm Teknim Alarm Neutron Alarm Wisetech Alarm