Mobese Kamera Fiyatları , 

Mobese Kamera aynı zamanda speed dome kamera, Ptz Kamera olarak da bilinmektedir.Mobese Kameralar önceden çok yüksek maliyetli ürünler olduğu için sadece Hava alanlarında, Askeri güvenlik sahalarında veya Karayollarında trafik kontrolü için kullanılmaktaydı. Günümüz de artık Mobese kamera fiyatları oldukça uygun bir fiyata geldiği için, Güvenlik sistemlerinde çok fazla tercih edilmeye başlamıştır. 

Mobese Kamera , ( PTZ kamera ) nedir ve Nasıl Kullanılır ?

Ptz Kameralar ( Pan Tilt Zoom ) Kameralar , Dijital olarak açısı değişebilen ayarlanabilen kameralardır. Pan özelliği, Kameranın sola ve sağa dönmesini sağlamaktadır. Tilt özelliği, Kameranın aşağı ve yukarı hareket edebilme özelliğidir. Zoom özelliği ise dijital veya optik olarak uzaklaştırma ve yakınlaştırma özelliğidir. Ahd Mobese kameralar Dvr kayıt cihazlarına RS485 portundan 2 damar kablo ile kolaylıkla bağlanabilmektedir. Bu yüzden mobese yani speeddome kamera kablolarında genelde 4+1 damarlı kablolar  tercih edilmektedir. Aslında günümüzde yeni çıkan ahd speeddome kameralar sadece bnc konnektör üzerinden de iletim sağlayabilmektedir. İp Speeddome Kameralar yani İp Mobese kameralar da bağlantı şekli daha kolaydır. Nvr kayıt cihazının poe çıkış portuna, Yada poe switch üzerinden direk cat6 kablo ile bağlamamız yeterli olacaktır. 

Mobese Kamera özellikleri nedir ?

Mobese kamera fiyatları ' nı değerlendirirken herzaman bizim güvenlik sistemimize ne değer katacak nasıl bir fayda sağlayacak diye düşünmek lazım. Çünkü bazı bölgelerde 4 adet 5 adet normal güvenlik kamerasının yaptığı işi sadece 1 adet Mobese kamera ile yapabiliriz. 360 Derece pan özelliği ile tüm çevrede tek başına güvenlik sağlayabilir. 

En büyük özelliklerinden birisi de Hareket Takip özelliğidir. Mobese kameralar görüş açılarında hareket eden bir cisim gördüğü zaman otomatik zoom özelliği ile önce nesneyi zoom yaparak yakınlaştırır, sonrasın da ise o nesneyi takip eder. 360 derece dönüş özelliği sayesinde nesneyi çok kolay şekilde takip edebilmektedir. Bir hırsızlık girişimi durumunda olayın başından sonuna kadar hiçbir görüntü kaybı olmadan ve tek bir kamera üzerinden izlemenize olanak sağlar.

Mobese Kameralarda diğer bir önemli özellik ise Zoom özelliğidir. 36x , 33x , 30x gibi çeşitli özelliklere sahip olan speeddome kameralar, Sizlere çok uzak noktaları bile çok yakına getirerek net görüntüler almanıza olanak tanır. Mobese kameralara görüş açılarından noktalar belirleyerek bu noktaları belirlediğiniz zaman aralıklarında sırasıyla dönerek kontrol edebilmektedir. Bu şekilde tüm bölgenin güvenliğini tek bir kamera ile almış olacaksınız. 

Mobese Kamera Ekipmanı 

Mobese kamera fiyatları na ek olarak almak isteyebileceğiniz diğer bir ekipman ise de Speeddome kontrol klavyesidir. Bu klavye ye çok fazla sayıda speeddome kamera eklenebilmektedir. Örnek vericek olursak bir fabrikanın güvenlik merkezinde bulunan güvenlik görevlisi şüpheli bir durum gördüğünde klavye üzerinden manuel olarak o bölgeye zoom yaparak, sağa sola yukarı aşağı çevirerek gerekli kontrolleri yapabilmesine olanak sağlamaktadır. 

Tüm mobese kameralarımızı ( Speeddome kameralarımızı ) görmek için tıklayınız.