Pasif Poe Nedir 

Pasif Poe, İp kamera güvenlik sistemlerinde sıkça kullanılmaktadır. Pasif Poe Kablosu ip kamera kablosu üzerinden yani Cat6 Kablo üzerinden enerjiyi kameraya iletmeye yaramaktadır. Normal şartlarda Kameraya data için cat6 kablo ve enerji içinde elektrik kablosu çekmesi gerekmedir. Pasif poe ile ekstra bir elektrik kablosuz çekmeden tek cat6 üzerinden hem data hem de elektriği iletilebilir. Pasif Poe injektör paketinin içinden 2 adet kablo çıkmaktadır. Kamera tarafı ve merkez tarafı olarak, Bunlardan kamera tarafına takılacak olan parçayı anlayabilmemiz için giriş soketlerine bakmamız yeterlidir. Kamera üzerinden çıkan kablo ile soketlerin dişi - erkek olarak birbirine geçmesi gerekmetedir. Bu da kabloyu yanlış tarafa takma ihtimalini ortadan kaldırmaktadır.


Pasif Poe injektor

Günümüzde kamera sistemlerinde ip kamera sistemleri oldukça sık kullanılmaya başlamıştır. Ahd kamera sistemlerine görüntü kalitesinin netliği ve en önemlisi 2 teknolojinin arasındaki fiyat farkının azalması ip kameraya olan talebin artmasına sebep olmuştur. Artık yeni ip kamera sistemleri kendinden poe özelliği olduğu için pasif poe injektor'e çok fazla ihtiyaç kalmamaktadır. Ama mevcut yerlerimizde eski sistemlerimizin tamiri, revize edilmesi gibi durumlarda hala ihtiyaç duyulan bir üründür. 


Pasif Poe injektör de 2 farklı model vardır. Bunların farkı ise çalışma mesafelerinde ortaya çıkmaktadır. Genelde beyaz olan injektör 70-80mt ye kadar tavsiye edilmektedir. Tabi bakır cat6 kullanmak bu noktada oldukça önemlidir. Birde  genelde siyah renk olarak bulunan uzun metrajlarda kullanılan modeldir. Bu model 130-140mt lere kadar sorunsuz çalışabilmektedir. Çalışma prensibi ve kullanımı ikisinde de aynıdır. 


Pasif Poe Adaptör

Pasif poe injektör genel olarak Pasif poe adaptör olarak da bilinir.  Pasif Poe lerin elektriği nasıl ilettiğini anlatmak gerekirse, Bilindiği üzere cat6 kablolar da 8 damar vardır. Kamera görüntüsü için ise sadece 4 damar yeterlidir. Kalan 4 damar kablo üzerinden de enerjiyi iletmektedir. 

Pasif Poe Switch

Pasif Poe Switch ise çoklu pasif poe kablosu olarak çalışmaktadır. Pano gibi alanlarda kullanımı oldukça rahattır. Panolarda kabinlerde daha düzenli bir görünüm sağlamaktadır. Pasif Poe injektörler kablo şeklinde olduğu için bir sistemde 15-20 kamera kullanıldığı zaman oldukça fazla kablo kirliliği ortaya çıkmaktadır. Bu kirliliği ortadan kaldırmak için Pasif Poe Switch tamda ihtiyacımız olan ürünler arasında olabiliyor.