Bebek Kamera Sistemleri

 

Son dönemlerde çalışan annelerin sayısı artmakla birlikte çocuklarının veya bebeklerinin bakımı konusunda bebek bakıcıları ihtiyacı doğmaktadır. Bu anlamda annelerin çalışırken evde bebeklerinin güven altında olması konusunda endişesi de artmaktadır. Bebek bakıcı kamera sistemi korku ve endişeye son vermektedir.

 

 Bebek Kamerası Nedir?

 

 Bebek odalarına veya ortak alanlar için tasarlanan bebek bakıcı kamera sistemi hem ses hem de görüntü özellikleri ile birlikte uzaktan mobil telefon veya bilgisayar üzerinden rahatlıkla kontrol edilebilecek bir sistemdir. Özellikle bakıcıların ev ortamında bebeklere ve çocuklara nasıl baktığı konusunda gönül rahatlığı ile sanki evin içerisindeymiş gibi bir konfor sağlamaktadır.

 

 Bebek Telsizi mi? Bebek Kamerası mı?

 

 Bebek telsizleri kamera sisteminden önce oldukça tercih edilen bir haberleşme aracı olarak kullanılmaktaydı. Ancak Bebek kamera sistemleri hem görüntü hem kayıt hem de ses özellikleri olması, bebek telsizlerinden daha fazla tercih edilmektedir. Özellikle bakıcı olan evlerde annelerin sürekli evi kontrol etme konforu bebek kamera sistemleri ile mümkün olmaktadır.

 

 Bebek Güvenlik Kamera Sistemleri Özellikleri Nelerdir?

 

 Bebek kamera sistemlerinin güvenlik özelliği başta gelmektedir. Özellikle ses ve görüntünün net ve kesintisiz 7/24 istenilen cihazlar üzerinden izlenmesi, herhangi bir olumsuzluk oluşması durumunda anında müdahale etme olanağı sağlamaktadır.

 

 Kamera sistemleri kişiye özel set haline getirebilme özelliğine sahiptir. Örnek vermek gerekirse; 4'lü kamera sistemi tercih edilmesi halinde tüm odalara bebek ip kamera montajı kolaylıkla sağlanabilmektedir.

 

 Bebek güvenlik kamera sistemleri içerisinde özellikle gece görüşü oldukça önemlidir. Karanlıkta görüntünün net olarak görülmesi ve kayıtların net olarak sağlanması için kamera özelliklerine gece görüşü olan kameraların tercih edilmesi önerilmektedir. Bir bebek güvenlik kamera sistemleri genel özelliklerine bakıldığında;

 

 - 7/24 kayıt edebilme ve geriye dönük kayıt izlenebilme özelliği mevcuttur.

 

 - Tüm bebek ip kamera sistemlerinde ses ve net görüntü özellikleri yer almaktadır.

 

 - Tercihe göre değişebilen ve ortalama 500GB hard disk dahili olarak bulunmaktadır.

 

 - Adaptör ve kablo paket içerisinde yer almaktadır.

 

 - Bilgisayar veya mobil cihaza bağlantı kurabilmesi için CCtv kablo ve yazılım yer almaktadır.

 

 - Ekran ve kamera çözünürlüğünün yüksek olmasına dikkat edilmelidir.

 

 - Ses kalitesinin stereo olması ve gürültü engelleyici özelliklere sahip olması aranan diğer özellikler içerisinde yer almaktadır.

 

 - WİFİ özellikle kamera sistemleri kablosuz internet bağlantısı ile uyumlu kameralardır

 

 Bebek Kamera Sistemleri Güvenli mi?

 

 Bebek kamera sistemleri piyasada oldukça fazla markalar tarafından üretilmektedir. Doğru yazılım ile oluşturulan Ip kameralar birebir görüntü ve ses özelliklerine sahip olmasıyla oldukça güvenli ve kesintisiz kayıt alma gibi nitelikleri yer almaktadır. Bu anlamda internet bağlantısının sorunsuz çalışması ve montajının titizlikle ve doğru gerçekleştirilmesi önemlilik arz etmektedir.

 

 Doğru kamera sistemi kurulmaması halinde ses ve görüntü kalitesinde düşüklük, kesilmeler, bağlantı sorunları yaşanabilmektedir. Ancak doğru yazılımı bulunan ve kameranın montajının yapılacağı ortama uygun cihazların seçilmesiyle bu durum ortadan kolaylıkla kalkacaktır.