Ev İçin Güvenlik Kamerası


Günümüzde müşteriye en iyi desteği verebilmek için güvenlik alanında kullanılan ev içi kamera sistemleri öncelikle kurulum ve kullanım açısından çok basit olmaktadır. Aynı zamanda kamera sistemleri test için laboratuvarlara giriyorlar. Bu nedenle, sunulan tüm modlarda (gündüz ve kızılötesi veya renkli gece görüşü) ve tüm tanımlarda görüntü kalitesini analiz ediliyor. Ayrıca laboratuvar ortamında kameranın gündüz modundan gece moduna geçmek için reaksiyon süresi de kontrol ediliyor. Algılama sensörlerinin hassasiyeti de teste tabi tutulur. Daha sonra mikrofon, hoparlör ve siren yetenekleri de incelenir. Elektrik tüketimi ise ölçülen son noktadır. Tüm bunlar, kablolu veya pille çalışan iç mekan gözetim kameralarının gerçek performansına genel bir bakış sağlamaktadır.

Ev Kamera Sistemleri

Hırsızlardan korunmak için bir güvenlik kamerası almak istediğiniz zaman pek çok özellik ortaya çıkmaktadır. Bir güvenlik kamerası satın almadan önce iyi bilgi sahibi olmak önemlidir. Doğru video gözetim sistemini seçmek için belirli kriterler gereklidir. Modeller, fiyatlar, kurulumlar, özellikler son derece önemli olmaktadır. Aynı zamanda kamera sistemleri içeride veya dışarıda olabilirler. Bu işlevi belirleyen kutunun sıkılığıdır. Dış mekan kameralarında genellikle merceği su sıçramasına karşı koruyan bir kapak bulunur.

Ev Kamera Sistemleri Özellikleri

Basit kameralar ile gece görüşlü kameralar arasında da bir ayrım yapılır. İlki yalnızca güpegündüz veya aydınlık odalarda çalışır, ikincisi ise gündüz veya gece çalışabilir. Kızılötesi kameraların hassasiyeti değişkendir, bazı ev içi kamera modelleri tamamen karanlıkta çalışır, diğerleri ise minimum bir aydınlatma eşiği gerektirir. CCTV kameraların ana kriterlerinden biri çözünürlükleridir. 700 piksel yatay çözünürlüğün ötesinde, bir HD kamera bulunmaktadır. Yüksek çözünürlük, ayrıntıları filme almayı ve filme alınan kişilerin kesin bir şekilde tanımlanmasını mümkün kılar. Kamera seçiminde dikkate alınması gereken özelliklerden biri de hem şebekeye hem de kayıt cihazına bağlantı sistemidir.

Ev İçi Kamera Kapsamları

Uzun zamandır işletmeler için ayrılan güvenlik, güvenlik kameralarıyla eve giriyor. Bu cihazların yapılandırması ve kurulumu basit, akıllı telefonunuzdan veya tabletinizden evinize göz kulak olmanızı sağlar. Bu internet bağlantılı cihazların çok değişken fiyatları ve LED projektörler, alarmlar, 360° lensler ve hatta farklı görüntü tanımları gibi çoklu işlevleri vardır. Bazı kameralar bebek monitörü görevi görebilir, bazıları bir hayvanı izleyebilir, bazıları ise yüz tanıma özelliği sunar. Kısacası, firmanın sunduğu teklif çok geniştir ve bütçenize, gereksinimlerinize ve ihtiyaçlarınıza göre uyarlanmış bir cihaz bulmanızı sağlar.

Güvenlik Kamerası Özellikleri

Güvenlik kameraları, görüntüleri uzaktan kontrol etmenizi sağlayan öğelerdir. İşlevsellik açısından çok geniş bilgi ağına sahip olmaktadır. Aynı zamanda güvenlik kamerası, kameranın çektiği görüntü verilerini saklayan ve aktaran ve görüntüyü kontrol eden bir mekanizmadır. Bir güvenlik kamerasıyla, kameranın yakaladığı video yüklenir ve ardından videoyu akıllı telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan kontrol edebileceğiniz başka bir monitöre de aktarabilirsiniz.

Genelde bu kameralar bir sabitleme sistemine sahip değildir ve bu nedenle düz bir yüzeye yerleştirilmelidir. Bununla birlikte, sensörün motorize olması ve dolayısıyla mobil olması, konumlandırmayı basitleştirir. Uygulama üzerinden manuel olarak kontrol etme imkanı ile alanına giren kişileri otomatik olarak takip eder. İç mekan kamerası aynı zamanda görüntü kalitesiyle de öne çıkıyor. Full HD kayıtlar gece ve gündüz çok kaliteli. Kızılötesi modu, yüzleri oldukça uzak bir mesafeden ayırt etmeyi mümkün kılan lambalar sayesinde özellikle etkilidir. Öte yandan, hoparlör biraz hayal kırıklığı yaratarak seslere çok metalik bir görünüm veriyor.

Ev İçi Kamera Sistemleri Nasıl Kurulur?

Artık şehirde dolaştığınızda her yerde güvenlik kameraları görebilirsiniz. Geçmişte, çoğunlukla ofislere ve mağazalara kuruluyorlardı, ancak suç önleme konusunda artan farkındalık nedeniyle, giderek daha fazla insan bunları sıradan evlere de kuruyor. Ek olarak, güvenlik kameralarının kendileri internetten kolayca satın alınabilir ve birçok kişi güvenlik kameralarını kendileri kurar. Ancak ilk defa kurulum yapıyor olsa bile nereden başlayacağını bilemeyen veya aşina olmayan kişiler olabilir. Bu konuda eve kamera sistemi nasıl kurulur çok merak edilen bir konu olmaktadır.

Ev Kamera Kurulum Süreçleri

Öncelikle güvenlik kameraları nereye kurulmalıdır? İzlemek istediğiniz iç mekan veya dış mekan gibi güvenlik kamerasını kurmanın amacını ve amacını netleştirdiğinizden emin olun. Örneğin girişlere güvenlik kameraları kurarak hırsızların ve izinsiz girenlerin önüne geçebilirsiniz. Güvenlik kamerasını giriş tarafını gösterecek şekilde ayarlayarak hem giren çıkanları görebilir hem de kapıyı açmaya çalışan kişiyi yakalayabilirsiniz. Ayrıca pencerelerden çok fazla izinsiz giriş olduğu için alt katlarda görünmenin zor olduğu ve pencerelerden girilmesi mümkün olan yerlere güvenlik kameraları yerleştirilerek güvenlik güçlendirilebilir. Ayrıca bina cephesini yansıtmak yerine dışarıya bakacak şekilde monte ederek şüpheli kişilerin gözünü korkutabilir, fitnelerin önüne geçebilirsiniz.

Ev İçi Kamera Sitemlerindeki Özellikler

Farklı güvenlik kamerası türlerinin farklı kapsama alanları vardır. Atış poligonunu bilmeden kurarsanız şüpheli kişinin yüzü bulanıklaşacak ve teşhis edemeyeceksiniz ya da arabanın plakasını tespit edemeyeceksiniz yani bir anlamı yok bir güvenlik kamerası kurarken. Bunun olmasını önlemek için amacına ve çekim menziline uygun bir güvenlik kamerası kurmak önemlidir. Temel olarak, kısa menzilli tip iç mekanlarda kullanılır ve uzun menzilli tip genellikle dış mekanlarda kullanılır. Son zamanlarda, iç mekan kullanımı için bile geniş bir aralıkta çekim yapabilen geniş açılı lenslerin sayısında bir artış var.

Ev İçi Kamera Fiyatlandırmaları

Güvenlik kameraları genel olarak "iç mekan kullanımı" ve "dış mekan kullanımı" olarak ikiye ayrılır ve iç mekan kameraları için kurulum maliyetleri daha uygunken, dış mekan kameraları için daha pahalı olmaktadır. Bu miktar sadece güvenlik kameralarını değil aynı zamanda çevresel ekipman ve inşaat maliyetlerini de içerir, ancak birden fazla birim kurarken de basit bir hesaplama da değildir. Bu kapsamda eve takılan kamera fiyatları daha uygun maliyetlerde olmaktadır.

Fiyatlar da kamera modeline ve kurulum yerine göre değişmekle birlikte, bir güvenlik kamerası kurmanın piyasa fiyatı tipik bir ev için daha uygun fiyatlardadır. Bir güvenlik kamerasının maliyeti, yalnızca kameranın kendi maliyetini değil, aynı zamanda kurulum maliyetlerini, kurulum maliyetlerini ve işçilik maliyetlerini de içerir. Genel olarak, maliyetler bazı faktörlere göre değişiklik göstermektedir.

Ev İçi Kamera Sistemleri Fiyat Değişkenliği


Çoğu kişi eve kamera sistemi ne kadar maliyet ile kurdurulur merak etmektedir. Bu noktada evinizi izleyebileceğiniz eksiksiz bir sistem arıyorsanız, size ekranlı hoparlörler sistemi daha cazip gelecektir. Fakat fiyatta bu bağlamda değişkenlik gösterecektir. Evinizi korumak için kameralı modeller çok farklı fiyatlar ile satışa sunulmaktadır. Güvenlik kameralarında gizlilik sorunları genellikle bir kenara bırakılır, sonuçta üreticilerin iyi niyetine inanmalıyız. Genelde yeni modele sahip, bu kameralar daha da ileri gidiyor ve çifte basınç sensörü devreye giriyor. Bu çeşit ev içi kamera sistemleri çok zariftir ve fiyat olarak da daha yüksek seviyelerdedir.

Genel olarak, ev içi kamera sistemlerinde özellikle tek bir bakış açısına ihtiyaç duyanlara hitap edecek mükemmel bir kamera sunuluyor. Bu tür ürünlerde gizlilik özelliklerine gösterilen ilgi hala çok nadirdir ve memnuniyetle karşılanmalıdır. Fiyat olarak da daha uygun seviyelerde olmaktadır.